Η μέση θερμοκρασία των επόμενων ημερών

AIANI ΑΙΑΝΗ


Οι άνεμοι στην περιοχή σε πραγματικό χρόνοΠρόβλεψη βροχών

αιανή - παράδοση και τεχνολογίαΗ νέα ιστοσελίδα της Αιανής είναι μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που μας κάνουν περήφανους για το χωριό μας έτσι ώστε να συνδέσουμε την παράδοση με την τεχνολογία προβάλλοντας το τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στους ξένους ταξιδιώτες που σκέφτονται να μας επισκεφτούν ενώ παράλληλα να διατηρήσουμε τις φωνές τις συνήθειες και τις σκέψεις των παλαιοτέρων μέσα από αυτό το μέσο.
Η προσπάθεια βασίζεται σε εθελοντική εργασία χωρίς να υπάρχει από πίσω κάποιο άμεσο οικονομικό κίνητρο ή κάποια κρατική ή ευρωπαϊκή επιδότηση . Για αυτό το λόγο παρακαλούμε να δείξετε σεβασμό και κατανόηση προς αυτούς που βοήθησαν και βοηθάνε να στηρίξουμε αυτό το έργο.

Προσοχή το κείμενο είναι υπό επεξεργασία μέχρι να παρουσιαστεί η ιστοσελίδα επίσημα.

 

 Σπυρίδων Βαγγελόπουλος 

Ευχαριστούμε πολύ τον φωτογράφο της Αιανής κύριο Γρηγόρη Δάλλη που μας έδωσε την δυνατότητά να χρησιμοποιήσουμε τις καταπληκτικές του φωτογραφίες από την προσωπική του συλλογή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια μικρή συλλογή απο φωτογραφίες του, που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την ιστοσελίδα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook πατηστε το παρακάτω κουμπί και θα μεταφερθείτε αυτόματα:

 Δάλλης Γρηγόρης 


Δάλλης Γρηγόρης

 

 

.

 

Κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η Αιανή φαίνεται πως ήταν διοικητικό κέντρο της Ελιμιώτιδας (έδρα του «κοινού των Ελίμιωτών»). Επίσης, αν κρίνει κανείς από την ύπαρξη αρκετών ιερών (όπως του Δία 'Υψιστου, της 'Αρτεμης, του Πλούτωνα, του Ερμή, της 'Ισιδας κ.ά.) τόσο μέσα στο αστικό κέντρο όσο και έξω από αυτό, σύμφωνα με αρχαιολογικές και επιγραφικές μαρτυρίες, η πόλη αποτελούσε επιπλέον σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο της περιοχής.

Ωστόσο, στα υστερορωμαϊκά χρόνια - πιθανώς λόγω των βαρβαρικών επιδρομών και καταστροφών - μεταβάλλεται σε απλή κώμη. Η οικιστική αυτή υποβάθμισή της ήταν οριστική, γιατί επί Διοκλητιανού ιδρύεται ένα νέο αστικό κέντρο, η Καισάρεια, στο κοντινό «Παλαιόκαστρο», δηλαδή σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων από την Αιανή.

Η σελίδα είναι υπό κατασκευή

Σύντομα κοντά σας
alpha edition

known bugs and improves

  • ALL fonts
  • css fixes
  • add javascript
  • background images
  • main menu
  • colors
  • content text

 

DONE:

-minor Css changes to menu
-logo width

ALPHA VERSION 0.103

18 / 5 / 2019